Danıştay saldırısında soruşturma genişliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2008 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada yargılanan sanıklardan Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener, ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesini talep etti.

Ener, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu, soruşturmanın genişletilmesi talebini içeren dilekçesinde, mahkeme tarafından daha önce Ümraniye'de ele geçirilen bombalara ilişkin soruşturma dosyasının, incelenmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından istendiğini anımsattı.

Ancak basında da yer aldığı şekliyle söz konusu soruşturmanın tamamlanmadığını, ''Ergenekon'' soruşturması adı altında devam ettiğini ve bu kapsamda ek tutuklamalar yapıldığını kaydeden Ener, ''Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin resen istemiş olduğu ve mahkemeye gelen dosyanın soruşturma kapsamına göre eksik olduğunu'' ifade etti.

Sabah Gazetesinde, Ferit Zengin ve Fatih Şendil tarafından hazırlanan, ''Bombaların Sahibi Emekli Binbaşı mı?'' başlıklı bir haber yayınlandığını hatırlatan Ener, söz konusu haberde, ''Danıştay zanlısı Alparslan Arslan ile ilişkisi olduğu iddia edilen Mehmet Zekeriya Öztürk'ün, Cumhuriyet Gazetesine atılan el bombalarını, avukat olan kayınbiraderi aracılığıyla avukat Alparslan Arslan'a verdiği öne sürüldü'' şeklinde ifadelere yer verildiğini aktardı.

Söz konusu iddianın, kimin tarafından öne sürüldüğü bilinmemekle birlikte ciddi bir iddia olduğunu savunan Ener, dilekçesinde şunları kaydetti:

''Ferit Zengin ve Fatih Şendil'in tanıklıklarına başvurulmasının mahkemenizce dosyanın incelemesinde eksiklik olarak görüleceğinden resen karara bağlanmasını, mahkemeniz resen karar vermediği takdirde, müvekkil Süleyman Esen'in halen niçin tutuklu kaldığı tarafımızdan anlaşılamadığından, Ferit Zengin ve Fatih Şendil'in tanık olarak mahkemenize çağrılmasını veya talimat ile ifadelerinin alınması ile birlikte, bu haberin hazırlanmasında iddiayı ortaya atan ve öne sürenlerin isimlerinin sorulup, isimleri tespit edilecek şahısların da dinlenilmesini talep ediyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber